zondag 6 april 2014

'Pay What You Want' diner bij Prins' Bovenkamer te Dordrecht 05-04-'14

Ik ben geen fijnproever, ik ben geen culinair expert, ik ben geen restaurant fanaat, maar ik hou wel van lekker eten. En lekker eten, dat heb ik gedaan in Prins' Bovenkamer. Keer op keer weet kok Jilles Kuppens in zijn huiskamerrestaurant de smaakpapillen op fenomenale wijze te verblijden.
Elk gerecht is anders, ziet er fantastisch uit en bevat een explosie aan smaken. Hoe klein je je hapjes ook maakt, elke keer weer wordt je mond helemaal gevuld met de lekkerste en puurste smaken. De borden zijn gevuld met zowel bekende als minder bekende producten, maar sluiten altijd perfect op elkaar aan. Het is erg aangenaam om op deze manier met de verschillende ingrediënten kennis te maken. Alleen al naar de gerechten kijken is al een genot.
Afgewisseld komen Kuppens en gastvrouw Sarah Eijkelboom de gerechten serveren en leggen netjes uit wat er allemaal te vinden is op het bord. Soms gaat dat een beetje snel en is het niet helemaal te volgen, maar verder is de service smetteloos.
Bij de gerechten worden wijnen geschonken die al net zo heerlijk zijn als de gerechten zelf. Ook zitten er erg bijzondere wijnen tussen, zoals een wijn uit Dordrecht en een ijswijn uit Georgië. De wijnen sluiten goed aan bij de gerechten en als de glazen leeg zijn dan staat Eijkelboom binnen mum van tijd klaar om de glazen bij te schenken met de volgende fijne wijn.
Prins' Bovenkamer heeft geen kaart, het is eten wat de pot schaft. Wel wordt er van tevoren rekening gehouden met allergieën en principes tegen bepaalde gerechten. Het missen van een kaart is echter geen moment een probleem, want alles wat geserveerd wordt, elk gerecht, elk ingrediënt en elke smaakcombinatie is overheerlijk. Natuurlijk Kuppens specialiteit de vis, die deze avond het grootste aandeel in de gerechten heeft, maar ook groente en vlees weet Jilles Kuppens fantastisch te bereiden.
Het diner vindt plaats in het appartement van de chef, Prins' bovenkamer is niet voor niets een huiskamerrestaurant. Het appartement is sfeervol ingericht; een kast vol met kookboeken in de hoek, een groot dakraam waardoor de zonsondergang te zien is en de open keuken waaruit de heerlijkste geuren het water in de mond laten lopen geven Prins' bovenkamer een gezellige en gemoedelijke sfeer. met tien gasten (drie keer twee en een keer vier), voelt het ook lekker rustig waardoor je op je gemak van alle heerlijke gerechten kan genieten

Als na 4,5 uur de koffie op tafel komt, ben ik de tel kwijt hoeveel gerechten er langs zijn gekomen, maar het zijn er zeker meer dan tien geweest. En na al die heerlijke beelden, geuren en bovenal smaken valt met zekerheid te zeggen dat ik nog nooit zo lekker gegeten heb. Daarnaast is het fantastisch dat Prins' bovenkamer met 'pay what you want' avonden zoals deze ook voor mensen met iets minder geld een fenomenale culinaire ervaring biedt.

Eten 10/10, Service 9/10, Decor 10/10.
http://www.prinsbovenkamer.nl/

1 opmerking:

  1. Ik was er ook eens, het is werkelijk fenomenaal. helemaal eens met de recensist.

    BeantwoordenVerwijderen